lördag 22 januari 2011

2011 års första semla!







Semlan, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg är en mycket delikat liten bekantskap! Vissa korkade människor föredrar att dränka den stackars semlan i mjölk, vilket är närmast att häda! Semlan skall ätas enligt en nogrannt bestämd ordning, som följer här:
Ät upp locket. Ställ det gärna på högkant i grädden medans du äter.
Ät upp nästan all grädde. Ett litet lager ska finnas kvar upp på bullen.
Ät upp bullen och den delikata mandelmassan!
Skedar eller annat besticktrams får inte användas!

Jag fann semlan på allvar när jag gick i högstadiet. Jag och Claesson dissade ofta den otäcka skolmaten och knallade över till Ica och köpte gårdagens semlor för 5 kr stycket. Inte ovanligt att vi tog två var. Sedan var man mätt och fin!

Dagen semla sponsrades av Mor och Far och var naturligtvis av laktosfri art!

Inga kommentarer: