söndag 26 juni 2011

Golv!

14.16 och golvet är klaaaaaaart!!!!! :-)

Husrenovering!

Blev i stort sett klar med golvet igår. Har några rader kvar i det lilla rummet som fick vänta pga foambrist. När jag skulle åka hem hade bakhjulet på biljä...n nästan låst sig. Som tur är så hade jag motorcykeln i fagersanna. Tror det fastnat något skit mellan skivan och beläggen. Idag ska vi handla kakel och kolla på lister, därefter blir det till att skruva bromsar.




torsdag 23 juni 2011

Låååångt golv!




Har kommit tre brädor brett i vardagsrummet och lillarummet. Blir långa avstånd, det går nästan en golvförpackning från ena väggen till den andra. Enligt instruktionen så ska man kunna lägga upp till tio längdmeter utan problem, den här sträckan är runt 9,5... Är dock inte helt nöjd med övergången mellan hallen och rummet. Det är en liten nivåskillnad pga av en plastmatta i hallen, som jag försökt plana ut med flera lager foam. Tyvärr så känns den skillnaden när man går på golvet. Ska försöka med mer foam imorgon.

Husrenovering!

Idag kommer bänksskivan från IKEA. Då vi måttbeställde skivan så blev det längre leveranstid än om vi köpt standardmått. Men förhoppningsvis kommer det bli snyggt med en hel skiva utan skarvar från vägg till vägg. När man beställer hemleverans av något från IKEA så får man bara veta vilken dag varorna kommer. Sedan måste man vara beredd att när som helst mellan 9 och 15 rycka ut och ta emot dom. Dom ringer 30 minuter innan leverans, så det är inte mycket tid att spela på när man jobbar. Jag frågade IKEA om man inte kunde få reda på ungefär när leveransen kommer, med tanke på att jag jobbar, men se det kunde man minsann inte. I så fall fanns det en tilläggstjänst för runt 500 kr, dåååå kunde man få ett mer exakt klockslag. Suck.
Skönt att den kommer nu i alla fall, så köket kan bli klart någon gång.
Målet för helgen är att lägga färdigt golvet i hela nedervåningen (vardagsrum och ett litet rum kvar) samt sätta i alla lådor i köksstommarna. Blir en hård helg....

Provade några lådor igår, snyggt med blått va?




måndag 20 juni 2011

Husrenovering!

Då blev det dags för hallen att få sig en uppdatering. De blir samma golv i hallen som i köket. Tänkte innan jag började att lilla hallen ska nog vara avklarad på en timma eller så. Nix. Tog nog halva dan innan det blev klart, var ett jäkla trixande innan alla vinklar och sneda väggar blev bra. Det är tur att det finns lister...



fredag 17 juni 2011

Husrenovering!


Dåligt med uppdateringar blir det!

Vi jobbar på som bara f-n. Fritid har blivit ett lyxbegrepp nu mera. Först jobbar man på jobbet till kl 17, sedan i huset till kl 22. Men nu börjar det faktiskt sakteliga att likna något. Köket, hallen och vardagsrummet är färdigmålade både i tak och på väggar. Det nya golvet ligger på plats i köket, resten ska förhoppningsvis läggas klart under nästa vecka. Köket kom för en veckasedan, och alla stommar är ihopskruvade och uppmonterade. Elektrikern har gjort en första insats. Valven till köket och till vardagsrummet är bortbrutna, vilket blev ett rejält lyft!

Det som ska göras nu är:
Lägga färdigt golv i hela nedervåningen.
Tapetsera fondvägg i vardagsrummet.
Montera bänkskivan och dess tillbehör (levereras på torsdag)
Kakla i köket.
Koppla in spis och häll och diskmaskin.
Montera kökslådor och dörrar.
Fixa lister och täcksidor här och var.
Flytta in, ta det lugnt.
Dricka en och annan öl.

Nya golvet